Com t’imagines el model de negoci de la teva empresa el propers 2, 5 o 10 anys?

Divendres vaig tenir l ocasi dassistir al Workshop impartit per Alexander Osterwalder, coautor del llibre Generaci de Models de Negocis, a la prestigiosa EADA, ens va presentar el Business Model Canvas, una eina per visualitzar, desafiar i (re) inventar models de negoci. En aquest workshop vam endinsar-nos metodolgicament a aprendre a com es pot inventar, dissenyar i aplicar aquests nous models de forma sistemtica. Va utilitzar un cas real, per presentar les eines, les tcniques i la dinmica necessaris per al disseny de models innovadors i competitius. Dentre les organitzacions que han comptat amb les idees de Osterwalder hi ha multinacionals de la importncia de 3M, Ericsson, IBM, Telenor, Capgemini, Deloitte, Lgica, Obres Pbliques i Serveis Governamentals de Canad, i molts ms.
Lautor, expert en innovaci, model de negoci i estratgia empresarial em va deixar dos idees principals.

  1. “Un model de negoci fonamentat en la innovaci es basa en trobar i fomentar noves formes de crear, lliurar i captar valor”.
  2. Ens va convidar a fugir de les empreses en el que el lder noms parla i no diu res . Combatre el bla bla del lder, cal conversar entre tots plantejant estratgies i situacions.
Si voleu conixer ms a fons el model canvas podeu consultar http://www.businessmodelalchemist.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *