És recurrent que a principis de la tardor ens bombardegin a Internet, a la bústia i als diaris amb publicitat i anuncis per aprendre o millorar les nostres capacitats d’anglès. El mes d’Agost vaig decidir fer un pas endavant per parlar fluidament l’anglès. La primera acció del pla d’actuació era escollir tres setmanes seguides de vacances (mai havia fet tantes vacances), l’altre punt important era que la destinació triada havia de combinar mar, platja i bonics centres d’interès. La tercera condició era la més vital: que almenys un idioma del país fos la llengua anglesa. Les coordenades van assenyalar Malta, doncs és una potència en el turisme especialitzat en l’ensenyament de l’Anglès. Hi ha un gran nombre d’escoles.
Al mati, quatre hores de classe bàsicament conversa i després a gaudir de les vacances, lògicament en anglès. Val a dir que em va sobtar el fet que moltes famílies senceres aprofiten les setmanes de descans estival per millorar les seves habilitats d’expressió en l’ idioma de Shakespeare.
Linkschool Swiqi |
Em va sorprendre el que m’explicaven algunes persones de l’Estat Espanyol sobre com finançaven la seva estada, doncs obtenien una beca del Ministeri d’Educació: Ajuts per a cursos de llengua anglesa durant l’estiu destinada a joves d’entre 16 i 30 anys, en règim de concurrència competitiva. La dotació de les beques és de 1.700 euros. Cal cursar un curs d’anglès d’almenys 3 setmanes i 15 hores setmanals en algun dels països de parla anglesa oficial: Malta, Estats Units, Canadà, Regne Unit, Irlanda, Austràlia i Nova Zelanda. Recordeu que és possibles demanar-les sempre que no hagueu estat becaris en anys anteriors i tingueu entre 16 anys i 30 anys. (Bé, els catalans en quedem exclosos doncs ja tenim un altre greuge per aconseguir la independència de l’estat espanyol).
Vaig estar a Linkschool, creada el 1992, escola d’anglès situada a Swieqi, una zona residencial tranqui-la ideal per als propòsits educatius i proper a Sant Julians. Ofereixen cursos especialitzats: Financial English,English for Banking and Insurance, English for Management, English for Marketing, English for Advertising, Medically Speaking, English for Engineering, Legal English, English for Journalism, English for Business Practice, i molts més…
M’he animat a comentar-vos les meves vacances perquè aquest diumenge al suplement d’economia del diari La Vanguardia s’explicava que a Catalunya el 47,73% de les ofertes de treball requereixen tenir coneixement d’un segon idioma ( en el cas dels catalans, un tercer).