L’èxit de decidir on viure

Ahir vaig anar a la inauguració del Centre d’Innovació i Emprenedoria de Figueres, una experiència d’innovació i emprenedoria transfronterera per afavorir la innovació, l’emprenedoria i la relació entre les empreses i professionals situats a banda i banda de la “frontera”. Aquest projecte neix de la suma d’esforços de moltes administracions, però el fet que es lideri des de la ciutat de Figueres no és fruit de l’atzar. S’aconsegueix per la credibilitat, l’esforç, l’audàcia i, sobretot, pel lideratge del seu alcalde, que té un nord, un projecte i sap com desenvolupar-lo. Em va agradar molt quan l’Alcalde, Santi Vila, va comentar que la ciutat tenia una comissió per pensar propostes de ciutat creativa. Va citar Richard Florida, l’intel·lectual americà referent i que gaudeix d’un gran prestigi arreu del món, sobretot quan es tracta de crear opinió del posicionament i de fer prosperar les ciutats. Fa dos anys vaig llegir el llibre de Florida, Les ciutats creatives, i em va deixar molt impressionat.

Decidir a quin lloc volem viure és molt important pel desenvolupament de les nostres vides. Tot i que la globalització ens ha facilitat molt les coses i ens ha posat el món molt més a l’abast, escollir el lloc on viure és fonamental, ja que afecta a tots els aspectes de la nostra vida: a qui coneixem, els “mercats afectius”, la feina, les xarxes socials i l’accés a les carreres professionals.
A les comarques gironines, un indret on hi ha lideratge, creativitat i innovació és Figueres. En són un exemple els indicadors de creixement econòmic ( població jove, activitat econòmica, creativitat, innovació, talent, …). Al seu darrere es troba l’atracció de la força de la concentració: doncs les persones emprenedores, amb talent i creativitat tenen tendència a buscar grups de persones amb afinitats similars per a desenvolupar-se, amb el consegüent avantatge econòmic que es genera. Val a dir que la ubicació de l’indret on vivim és rellevant per aconseguir el triomf en l’economia global però també és fonamental per aconseguir l’èxit en la vida personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *