Com t’imagines el model de negoci de la teva empresa el propers 2, 5 o 10 anys?

Divendres vaig tenir l’ ocasió d’assistir al Workshop impartit per Alexander Osterwalder, coautor del llibre Generació de Models de Negocis, a la prestigiosa EADA, ens va presentar el Business Model Canvas, una eina per visualitzar, desafiar i (re) inventar models de negoci. En aquest workshop vam endinsar-nos metodològicament a aprendre a com es pot inventar, dissenyar i aplicar aquests nous models de forma sistemàtica. Va utilitzar un cas real, per presentar les eines, les tècniques i la dinàmica necessaris per al disseny de models innovadors i competitius. D’entre les organitzacions que han comptat amb les idees de Osterwalder hi ha multinacionals de la importància de 3M, Ericsson, IBM, Telenor, Capgemini, Deloitte, Lògica, Obres Públiques i Serveis Governamentals de Canadà, i molts més.
L’autor, expert en innovació, model de negoci i estratègia empresarial em va deixar  dos idees principals.

  1. “Un model de negoci fonamentat en la innovació es basa en trobar i fomentar noves formes de crear, lliurar i captar valor”.
  2. Ens va convidar a fugir de les empreses en el que el líder només parla i no diu res . Combatre el  bla bla del líder, cal conversar entre tots plantejant estratègies  i situacions.
Si voleu conèixer més a fons el model canvas podeu consultar https://www.businessmodelalchemist.com/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *